top of page

Blogartikel

Geef je een website een opknapbeurt

Scoor je niet hoog genoeg in Google? Of is je conversieratio aan de lage kant? Dan kan het zijn dat je website aan een flinke opknapbeurt toe is. Wij leggen je graag uit hoe je een website weer zo goed als nieuw kunt maken.


Met een paar kleine ingrepen in het ontwerp, de inhoud of bepaalde functies, houd je je website actueel. Je site opknappen kan op allerlei manieren; je kunt hem een visuele update geven of bepaalde functionaliteiten toevoegen. Iedere wijziging aan je website wordt opgepikt door zoekmachines als Google. Zij zien zo dat je website actueel is en onderhouden wordt.


Tekst

Omdat Oléanders toch van oudsher een tekstspecialist is, beginnen we met een paar teksttips.

  • Blog of nieuwspagina Met een blog of nieuwpagina heb je altijd de mogelijkheid om actuele content toe te voegen aan je website. Zoekmachines zijn gek op actuele content. Net als de meeste gebruikers. Actuele artikelen worden doorgaans vaak bezocht. Dat is op zijn beurt weer goed voor de ranking in Google.

  • Teksten aanpassen Het is altijd goed om kritisch naar je webteksten te blijven kijken. Is de opbouw wel logisch? Gebruik je niet te veel of te weinig tekst? Zijn de zinsconstructies niet te moeilijk voor mijn doelgroep? Ben je zelfs geen taalwonder of wil je het gewoon het liefst door een pro laten doen. Je weet ons te vinden. We helpen je graag.

Vormgeving Hoe is je website vormgegeven? Trends veranderen snel. Ook kan je met het actualiseren van de vormgeving een positieve impuls geven aan je SEO.

  • Afbeeldingen Het is goed om regelmatig afbeeldingen te verversen. Dat is niet alleen goed voor het oog maar ook voor de SEO. Je kunt ook enkel de onzichtbare beschrijving van de foto's aanpassen. Ook dat is weer goed voor je ranking in Google. Daarnaast

  • Vormgeving Passen de kleuren wel bij elkaar? Zijn vormgeving en tekst goed op elkaar afgestemd? Is de menustructuur wel logisch? Bij twijfel niet aarzelen. Vraag ons gewoon om hulp.

bottom of page